Artist Impressions: Wat is dat en hoe worden ze toegepast in de bouwsector?

Bij het bekijken van de huidige woningmarkt in 2024 valt op dat er de laatste jaren aanzienlijke ontwikkelingen plaatsvinden. Het valt niet te ontkennen dat de meeste mensen over het algemeen geen moeite hebben met het verkopen van hun huis, zij het dat het ene jaar wat sneller gaat dan het andere. Visuele representatie speelt hierbij een cruciale rol.

Er bestaan diverse methoden om een woning, kantoor of ander gebouw visueel te presenteren aan potentiële kopers, investeerders en projectontwikkelaars. Een van de meest krachtige vormen hiervan is ongetwijfeld het zogenaamde concept van Artist Impressions.

 

Afbeelding met overdekt, muur, Vloermateriaal, gips

Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met muur, overdekt, interieurontwerp, vloer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Artist Impressions in een notendop

Binnen de architectuurvisualisatie is er al geruime tijd een scala aan mogelijkheden om nieuwbouwprojecten, bestaande woningen en volledig nieuwe panden tot in detail te kunnen bekijken via een scherm, zonder dat men fysiek aanwezig hoeft te zijn op de locatie. Een vorm hiervan zijn Artist Impressions: digitale afbeeldingen die zijn gemaakt om een concept of ontwerp van een nieuw of bestaand gebouw weer te geven voordat het daadwerkelijk wordt gebouwd. Bovendien kunnen deze beelden worden gecreëerd van bestaande gebouwen om te dienen als extra visuele presentatie voor mogelijke kopers en/of investeerders, waarbij zowel het interieur als het exterieur kunnen worden nagebootst of weergegeven.

Artist Impressions worden vervaardigd door professionele illustratoren die werkzaam zijn voor gespecialiseerde bureaus of zelfstandig opereren. Vaak wordt nauw samengewerkt met 3D-artiesten en architecten. De beelden worden gemaakt met behulp van geavanceerde software en technieken om zo visualisaties te creëren die buitengewoon gedetailleerd en realistisch zijn. Hierdoor trekken dit soort visualisaties de aandacht en zorgen ze ervoor dat een project zich onderscheidt op de markt.

 

Toepassing van het concept Artist Impressions in de Bouw

Het gebruik van Artist Impressions speelt een significante rol in de bouwsector. Deze impressies worden bijvoorbeeld gebruikt bij het presenteren van ontwerpideeën aan investeerders, klanten en andere geïnteresseerden. Gezien de voortdurende groei van de woningmarkt in België, zijn dergelijke visualisaties bijzonder nuttig omdat ze een duidelijk beeld geven van hoe een gebouw eruit zal zien, zelfs voordat belanghebbenden het fysiek kunnen bezichtigen. Dit draagt natuurlijk bij aan het versnellen van het verkoopproces, wat zowel voor verkopers als projectontwikkelaars gunstig is. Potentiële kopers en andere belanghebbenden krijgen zo een goed beeld van de materialen, kleuren en texturen die zullen worden gebruikt, omdat alles gedetailleerd wordt weergegeven.

Afbeelding met overdekt, muur, meubels, kamer

Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met overdekt, muur, interieurontwerp, Vloermateriaal

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bovendien worden Artist Impressions gebruikt als effectief marketingmateriaal, bijvoorbeeld om vastgoedprojecten te promoten en potentiële kopers of investeerders aan te trekken. Dergelijke visualisaties worden ingezet in advertenties, presentaties en op online platforms om de aantrekkelijkheid van een project te tonen voordat het daadwerkelijk is gebouwd. Ook zijn ze waardevol in het plannings- en ontwikkelingsproces om verschillende mogelijkheden te verkennen en te evalueren. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin het definitieve ontwerp nog niet vaststaat en er behoefte is aan input over de vormgeving van een bepaald gebouw. Met Artist Impressions kunnen diverse opties worden onderzocht. Bovendien zijn ze ideaal voor renovatieprojecten om potentiële klanten een idee te geven van hoe gebouwen en ruimtes kunnen worden getransformeerd. Kortom, de mogelijkheden zijn uitgebreid.

Dé voordelen van Artist Impressions

Het toepassen van Artist Impressions in de bouw- en vastgoedsector biedt aanzienlijke voordelen, zowel voor architecten als ontwikkelaars, en voor mogelijke kopers en investeerders. Enkele voordelen zijn onder andere:

  • Het belangrijkste voordeel voor alle partijen is dat men een gedetailleerde indruk krijgt van een vastgoedproject, woning, kantoor of ander gebouw dat nog gebouwd moet worden en/of verkocht moet worden. Op deze manier krijgt men een helder beeld van het gebouw zonder het fysiek te hoeven bezichtigen.
  • Artist Impressions fungeren als krachtig marketinginstrument om vastgoedprojecten te promoten en potentiële kopers aan te trekken. Hoewel dit in de huidige vastgoedmarkt waarschijnlijk niet erg moeilijk is, kan het net dat extra zetje geven waar verkopers en/of ontwikkelaars naar op zoek zijn.
  • Bovendien kunnen Artist Impressions leiden tot kostenbesparingen doordat ze helpen om mogelijke ontwerp- of bouwfouten in een vroeg stadium op te sporen en te verbeteren, nog voordat er grote investeringen worden gedaan. Dit maakt het ideaal om geld te besparen.

Kortom, Artist Impressions voegen waarde toe voor zowel verkopers en ontwikkelaars als mogelijke klanten en kopers. Deze vorm van visuele presentatie is vanwege de talrijke voordelen niet meer weg te denken uit de moderne bouw- en vastgoedsector.

Janssen en Janssen pakt de verkoop met de nodige kwaliteit aan en neemt voor u graag alle administratieve en praktische zorgen uit handen.

Neem voor meer advies over Artist Impressions contact met ons op via info@janssenenjanssen.be of bel naar 03/663.44.44.

Bron: bouw en wonen

De inlichtingen zoals meegedeeld op deze pagina zijn louter van algemene aard en kunnen geenszins als sluitende professionele juridische adviesverlening aangepast aan specifieke of concrete persoonlijke omstandigheden worden beschouwd.

Artist Impressions: Wat is dat en hoe worden ze toegepast in de bouwsector?